Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

14η έκθεση στατικού μοντελισμού

Η 14η έκθεση του Ομίλου Στατικού Μοντελισμού Χανίων πραγματοποιήθηκε από τις 10 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2013 στην Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής στο Νεώριο Μόρο του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων.
Στη μεγάλη αίθουσα του Νεωρίου του Μόρο παρουσιάστηκαν πάρα πολλά εκθέματα από ερασιτέχνες μοντελιστές που αγαπάνε αυτό το είδος τέχνης, γιατί περί τέχνης ουσιαστικά πρόκειται, η κατασκευή μιας μακέτας που αναπαριστά οτιδήποτε μπορεί να εμπνεύσει τον κατασκευαστή για να έχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θα αρέσει και στον επισκέπτη.
Εκτέθηκαν πολλά μικροαντικείμενα με σημείο αναφοράς τη σύγχρονη πολεμική τέχνη όπως διαφόρων τύπων μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης.
Επίσης παρουσιάστηκαν και μακέτες με έντονα πολιτικά μηνύματα όπως αυτή του Πολυτεχνείου, αλλά και κατασκευές με ανθρώπινες μορφές και ενασχολήσεις.
Άλλωστε ο μοντελισμός είναι ένα πολύ απαιτητικό χόμπι, που προϋποθέτει μεράκι, αγάπη και έμπνευση για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού κατασκευαστικού αποτελέσματος.
Η έκθεση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης στο οποίο και ανήκει ο χώρος της Μόνιμης Έκθεσης ενώ οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2013.