Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

14η έκθεση στατικού μοντελισμού

Η 14η έκθεση του Ομίλου Στατικού Μοντελισμού Χανίων πραγματοποιήθηκε από τις 10 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2013 στην Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής στο Νεώριο Μόρο του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων.
Στη μεγάλη αίθουσα του Νεωρίου του Μόρο παρουσιάστηκαν πάρα πολλά εκθέματα από ερασιτέχνες μοντελιστές που αγαπάνε αυτό το είδος τέχνης, γιατί περί τέχνης ουσιαστικά πρόκειται, η κατασκευή μιας μακέτας που αναπαριστά οτιδήποτε μπορεί να εμπνεύσει τον κατασκευαστή για να έχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θα αρέσει και στον επισκέπτη.
Εκτέθηκαν πολλά μικροαντικείμενα με σημείο αναφοράς τη σύγχρονη πολεμική τέχνη όπως διαφόρων τύπων μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης.
Επίσης παρουσιάστηκαν και μακέτες με έντονα πολιτικά μηνύματα όπως αυτή του Πολυτεχνείου, αλλά και κατασκευές με ανθρώπινες μορφές και ενασχολήσεις.
Άλλωστε ο μοντελισμός είναι ένα πολύ απαιτητικό χόμπι, που προϋποθέτει μεράκι, αγάπη και έμπνευση για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού κατασκευαστικού αποτελέσματος.
Η έκθεση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης στο οποίο και ανήκει ο χώρος της Μόνιμης Έκθεσης ενώ οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2013.













































Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δενδρώδης καμάρα







Μια πανέμορφη μικρή δενδροστοιχία από φίκους της ποικιλίας χρυσός βασιλιάς, κοσμεί ένα μικρό τμήμα της οδού Μπουνιαλή στο κέντρο των Χανίων.
Όπως κατέβαινα το συγκεκριμένο δρόμο διαπίστωσα ότι τα δέντρα σχημάτιζαν μια υποτυπώδη καμάρα, έτσι όπως είναι τοποθετημένα στις δύο πλευρές του δρόμου.
Χανιά - οδός Μπουνιαλή Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Οδός Νεάρχου - Χανιά



Ένας από τους κεντρικότερους οδικούς άξονες της πόλης των Χανίων είναι η οδός Νεάρχου που ενώνει την τέως λεωφόρο Σούδας με τη Τζανακάκη, οδηγώντας κατευθείαν στο κέντρο των Χανίων και την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει αυτός ο δρόμος είναι ότι φιλοξενεί πολλά νεοκλασσικά και παλαιά αρχοντικά με όμορφη ρυμοτομία που δεν θυμίζει σε τίποτα τις τσιμεντουπόλεις που μας επέβαλλαν.
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2013

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το ερυθρόμαυρο σπίτι







Ένα πολύ ασυνήθιστα βαμένο σπίτι αποτύπωσα με τη φωτογραφική μου μηχανή την Κυριακή 13 Οκτωβρίου σε μια βόλτα μου στα Χανιά.
Άσπρο μαύρο κόκκινο τα χρώματα του μικρού αυτού σπιτιού, αλλά μου έκανε απίστευτη εντύπωση η εναλλαγή ανάμεσα στο μαύρο και το κόκκινο, που ασφαλώς χτυπάει στο μάτι.
Θα το συναντήσουμε στην οδό Σελίνου στη συνοικία της Νέας Χώρας απέναντι από γνωστό σουβλατζίδικο της περιοχής.